Σημαντικά Νέα

Οι ΗΠΑ διακόπτουν τη στρατιωτική υποστήριξή τους στη Σαουδική Αραβία

Η Γερουσία των ΗΠΑ σε ψήφισμά της αποφάσισε να προχωρήσει στη διακοπή της παροχής στρατιωτικής υποστήριξης προς τη Σαουδική Αραβία στη σύγκρουσή της με την Υεμένη. Το εν λόγω μέτρο πέρασε με 54 ψήφους υπέρ και 46 κατά.

Οι γερουσιαστές Μπέρνι Σάντερς και Μάικ Λι προώθησαν το ψήφισμα για τον τερματισμό οποιασδήποτε συμμετοχής των Ηνωμένων Πολιτειών στη εν εξελίξει διαμάχη μεταξύ του συνασπισμού υπό την ηγεσία της Σ. Αραβίας και των ανταρτών Χούθι της Υεμένης.

Σύμφωνα με το «War Powers Act» το μέτρο που τέθηκε σε ψηφοφορία θα επιτρέψει την ταχεία κίνηση της σχετικής διαδικασίας μέσω του Κογκρέσου και αν κατορθώσει να περάσει με επιτυχία τόσο στη Γερουσία όσο και στη Βουλή των Αντιπροσώπων, θα είναι η πρώτη φορά που βουλευτές χρησιμοποιούν ένα ψήφισμα για την παύση της στρατιωτικής συμμετοχής των ΗΠΑ σε ξένη σύγκρουση.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Κρις Μέρφι σε πρόσφατη δήλωσή του στην εφημερίδα «The Hill» εκτιμάει ότι η ψηφοφορία θα μπορέσει να πετύχει το απαιτούμενο ποσοστό, ωστόσο, εάν το μέτρο καταλήξει στο γραφείο του Προέδρου των ΗΠΑ, τότε ο Ντ. Τραμπ, θα ασκήσει βέτο στο ψήφισμα.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

23 Μαρ 2019 4.44 μμ

Ο ναύαρχος και επίτιμος…

13 Μαρ 2019 9.35 πμ

Ο αυτοανακηρυχθείς «προσωρινός»…

24 Φεβ 2019 4.25 μμ

Ο επικεφαλής της αμερικανικής…

02 Μαΐ 2019 10.00 πμ

Αμερικανικές πηγές του…

12 Μαΐ 2019 5.08 μμ

Αυστηρό μήνυμα προς τις…

25 Απρ 2019 2.20 μμ

Η Ρωσική Πρεσβεία στην…