Σημαντικά Νέα

Η Επίθεση με ρουκέτες κατά του Τελ-Αβίβ και το σφυροκόπημα ισραηλινών μαχητικών στη Γάζα

Νέες αεροπορικές επιδρομές πραγματοποίησε ο ισραηλινός στρατός εναντίον στόχων τρομοκρατών στη Λωρίδα της Γάζας ως απάντηση στην πρόσφατη επίθεση στο Τελ-Αβίβ.

Προειδοποιητικές σειρήνες σήμαναν στην πρωτεύουσα του Ισραήλ για πρώτη φορά μετά το 2014 το βράδυ της Πέμπτης, με τις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (Israel Defence Forces-IDF) να δηλώνουν ότι κατέγραψαν «δύο εκτοξεύσεις από τη Λωρίδα της Γάζας προς το ισραηλινό έδαφος».

Αυτόπτες μάρτυρες από την Παλαιστίνη έκαναν αναφορά για αρκετές εκρήξεις νωρίς την Παρασκευή, κάνοντας λόγο για επίθεση του Ισραήλ σε αποθηκευτικούς χώρους πυρομαχικών της Χαμάς.

Πρέπει να σημειωθεί πως το πολιτικό κόμμα της Χαμάς δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Τελ-Αβίβ, δηλώνοντας ότι «δεν ήμασταν υπεύθυνοι για την εκτόξευση ρουκετών απόψε στον εχθρό. Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν στη διάρκεια της συνάντησης ανάμεσα στην ηγεσία του κινήματος της Χαμάς και της Αιγυπτιακής αντιπροσωπείας αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Λωρίδα της Γάζας».

Λίγο μετά την έναρξη της αεροπορικής επιδρομής του Ισραήλ εναντίον στόχων της Χαμάς στη Γάζα, σήμανε συναγερμός και στο νότιο τμήμα του, υποδεικνύοντας ενδεχόμενη παλαιστινιακή επίθεση, ενώ εξέδωσαν και άλλο έναν συναγερμό για εισερχόμενους πυραύλους, ανακοινώνοντας την αναχαίτιση ενός από τα βλήματα που είχαν εξαπολυθεί από τη Γάζα στο έδαφος του Ισραήλ.

Ήδη από τα τέλη Μαρτίου του 2018 οι εντάσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων κοντά στα σύνορα της Γάζας έχουν κλιμακωθεί με πάνω από 220 Παλαιστινίους να έχουν χάσει τη ζωή τους από τα ισραηλινά στρατεύματα, συμπεριλαμβανομένων τόσων παιδιών όσων και εργαζόμενων στα μέσα ενημέρωσης.

​Η ισραηλινό-παλαιστινιακή διαμάχη συνεχίζεται για δεκαετίες λόγω της άρνησης της κυβέρνησης του Ισραήλ να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ως κράτος ανεξάρτητο εδάφη της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας, με αποτέλεσμα την επιβολή ενός δεκαετούς αποκλεισμού από αέρα, θάλασσα και ξηρά από το Ισραήλ, με πρόσχημα την προστασία των Ισραηλινών πολιτών του από τρομοκρατικές ενέργειες.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

07 Μαρ 2019 1.51 μμ

Η Βενεζουέλα του Νικολάς…

31 Μαρ 2019 12.36 μμ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη…

20 Μαρ 2019 9.44 πμ

Σήμερα 20 Μαρτίου ξεκινάει…

04 Μαΐ 2019 3.27 μμ

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος…

14 Μαρ 2019 6.35 μμ

Μετά τις πρόσφατες ανακαλύψεις…

20 Μαρ 2019 5.26 μμ

Ενώ ΗΠΑ και Ισραήλ βρίσκονται…