Σημαντικά Νέα

«Η Ελλάδα θα στείλει το πρώτο ελληνικό ρομποτικό όχημα στη Σελήνη το 2022»

Πέφτουν οι υπογραφές για τη συνεργασία του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού με τη NASA, με σκοπό την αποστολή ενός πρώτου ελληνικού σεληνιακού ρομποτικού οχήματος στη Σελήνη το 2022.

Η κοινή δήλωση συνεργασίας της NASA και του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ) προετοιμάζει το έδαφος για το πρώτο ελληνικό εγχείρημα στη Σελήνη, που αναμένεται να λάβει χώρα το 2022, με τις εργασίες του εν λόγω προγράμματος να ξεκινούν άμεσα με πρωταρχικό στόχο την εξερεύνηση του εδάφους της σελήνης για τη συλλογή δεδομένων, τα οποία θα ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο και θα αξιοποιηθούν από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια και τα ερευνητικά προγράμματα.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς έκανε λόγο για ιστορική συμφωνία, καθώς η χώρα μας κατατάσσεται πλέον στη μικρή ομάδα κρατών που πρόκειται να υλοποιήσουν ένα τέτοιο εγχείρημα.

«Η ελληνική ερευνητική κοινότητα δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα από τις ερευνητικές κοινότητες των άλλων χωρών και θεωρώ ότι έχουμε μπροστά μας μία τομή, η οποία θα δώσει πραγματικά καινούργια πνοή και στην έρευνα, αλλά και στο εκτόπισμα της χώρας διεθνώς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

Ο διοικητής της NASA Τζιμ Μπριντενστάιν από την πλευρά του δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του που ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός, «θα είναι μαζί μας αυτή τη φορά που θα επιστρέψουμε στο Σελήνη».

Η κοινή Δήλωση Συνεργασίας της NASA με τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό (ΕΛΔΟ), υπεγράφη στο περιθώριο του Παγκόσμιου Συμποσίου Διαστήματος που διεξήχθη στο Κολοράντο-Σπρινγκς των ΗΠΑ. Η δήλωση υπογράφτηκε μεταξύ του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΕΛΔΟ Γεώργιου Μαντζούρη και του Διοικητή της NASA Τζιμ Μπριντενστάιν, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά και του προέδρου του ΕΛΔΟ Χριστόδουλου Πρωτοπαπά.

Για περισσότερες πληροφορίες στο
https://sputniknews.gr

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα