Σημαντικά Νέα

Γερμανός επιτελάρχης: Η Ρωσία αποτελεί «μείζονα απειλή» για την ειρήνη στην Ευρώπη

Ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου των γερμανικών ένοπλων δυνάμεων, στρατηγός Έμπερχαρτ Τσορν, θεωρεί τη Ρωσία «μείζονα απειλή» για τη διατήρηση της ειρήνης στην Ευρώπη.

Ο στρατηγός Τσόρν σε συνέντευξή του στα έντυπα του «Redaktionsnetzwerk Deutschland» υποστηρίζει ότι «Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους», απαριθμώντας την κατάληψη και την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Ουκρανία, τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του στη Βρετανία, καθώς και την αναστολή της ισχύος της διμερούς συμφωνίας του Κρεμλίνου με τις ΗΠΑ (INF) για τα πυρηνικά όπλα και τους πυραύλους μέσου βεληνεκούς.

Ο κ. Τσορν διατείνεται ότι «Όλα αυτά μαζί διαμορφώνουν μια εικόνα που δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτε άλλο», ενώ αναφερόμενος στη συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας INF κρίνει ότι χρειάζεται να γίνει νέα προσπάθεια για τον πυρηνικό αφοπλισμό.

«Εάν αυτή η συμφωνία καταργείτο τελείως, θα ανησυχούσα για το πού οδεύουν τα πράγματα όσον αφορά τους πυραύλους μέσου βεληνεκούς», ωστόσο, επιμένει στην ύπαρξη ενός νέου συστήματος ελέγχου των εξοπλισμών με τη συμμετοχή όλων των σημαντικών παικτών, ήτοι των ΗΠΑ, της Ρωσίας, αλλά και της Κίνας.

Για περισσότερες πληροφορίες στο
https://www.iefimerida.gr

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

27 Νοέ 2019 3.56 μμ

Ο διευθυντής του «German…

24 Φεβ 2019 11.13 πμ

Τόσο η Μόσχα όσο και η…

14 Μαρ 2019 5.14 μμ

Οι ΗΠΑ έχουν αποφασίσει…

26 Νοέ 2019 9.01 πμ

Η Ρωσία θα δώσει στην Τουρκία…

21 Απρ 2019 11.02 πμ

Ύστερα από πληροφορίες…

16 Μαρ 2019 5.23 μμ

Ενώ ο ρωσικός αγωγός φυσικού…