Σημαντικά Νέα

Γερμανικός Τύπος Rheinische Post: «Κίνδυνος υποτροπής του Έλληνα ασθενή»

H γερμανική εφημερίδα «Rheinische Post» κάνει μία αναδρομή στην πιο δύσκολη στιγμή της διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, που συνέβαλε καθοριστικά στη ριζική μετάλλαξη της πολιτικής της.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα «Τα πράγμα εξελίχθηκαν πολύ γρήγορα, όταν στις 29 Ιουνίου του 2015 το ελληνικό δράμα αγγίζει την κορύφωσή του. Οι ελληνικές τράπεζες κλείνουν, αφήνοντας πίσω τους μακριές ουρές πολιτών στα ΑΤΜ. Η χώρα, παίζοντας πόκερ με τους Ευρωπαίους μέσα από διαδοχικές συναντήσεις κορυφής, είναι υπερχρεωμένη και τελειωμένη. Ο Πρωθυπουργός Α. Τσίπρας και ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης αποτυγχάνουν με τις μετωπικές αντιδράσεις απέναντι στους δανειστές».

Και συνεχίζει το άρθρο: «Πέρασαν από τότε 4 χρόνια και η εικόνα έχει μεταβληθεί ριζικά. Η ελληνική οικονομία έχει αρχίσει να ανακάμπτει μετά από 8 συναπτά χρόνια ύφεσης, με το ποσοστό της ανεργίας να εξακολουθεί να είναι υψηλό, αλλά σε σύγκριση με το 27% του παρελθόντος, έπεσε αισθητά».

Και συμπληρώνει: «Θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι ο Α. Τσίπρας μετέβαλλε τη ριζοσπαστική πορεία του, κυνήγησε τον Γ. Βαρουφάκη και αποδέχθηκε τις ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις. Οι τουρίστες επέστρεψαν, ωστόσο, η ελληνική οικονομία αντιμετωπίζει σοβαρά δομικά προβλήματα, καθώς ο αριστερός Πρωθυπουργός συνεχίζει να εκλαμβάνει ως πράγματα του διαβόλου τις ιδιωτικοποιήσεις και τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις».

Καταλήγοντας στο σχόλιό της η γερμανική Rheinische Post: «Τον απλό πολίτη εξαπατά με υποσχέσεις φανταστικές, ενώ πολλοί πληρώνουν την τεθλασμένη πολιτική του με φτώχεια. Οι εκλογές πλησιάζουν και τα πράγματα δεν είναι καλά για τον έλληνα Πρωθυπουργό. Η ανησυχία ότι με πλούσια εκλογικά δώρα θα πνίξει την ασθενική ανάπτυξη είναι εύλογη, καθώς ο κίνδυνος υποτροπής του Ελληνα ασθενή είναι μεγάλος».

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

04 Απρ 2019 1.07 μμ

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής…

02 Μαΐ 2019 2.07 μμ

Το βιβλίο του Γιάνη βαρουφάκη…

23 Φεβ 2019 6.45 μμ

Όπως ανακοίνωσε η αρμόδια…

20 Απρ 2019 4.56 μμ

Ο επικεφαλής του γενικού…

10 Μαΐ 2019 8.16 πμ

Από τη Σύνοδο Κορυφής…

11 Μαρ 2019 3.20 μμ

Σαν κεραυνός εν αιθρία…