Σημαντικά Νέα

Γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη σαρώνουν το FIR της Λευκωσίας

Γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν νωρίς σήμερα το μεσημέρι χαμηλές πτήσεις πάνω από τις περιοχές της Λάρνακας και της ελεύθερης Αμμοχώστου, προκαλώντας εύλογη ανησυχία στους πολίτες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μαχητικά ήταν ορατά, πετώντας σε χαμηλό ύψος στην περιοχή του αεροδρομίου, στο πλαίσιο συντονισμένων και εκτεταμένων αεροναυτικών ασκήσεων νοτίως και νοτιοδυτικά της Μεγαλονήσου, που πραγματοποιεί η Γαλλία σε δύο μεγάλες θαλάσσιες περιοχές συνολικής έκτασης περίπου 150.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Η άσκηση που ξεκίνησε την Τετάρτη αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα και ως εκ τούτου, η κυπριακή δημοκρατία προέβη στην παραχώρηση διευκολύνσεων στο Γαλλικό Πολεμικό Στόλο. Πρέπει να σημειωθεί πως στα πλαίσια της άσκησης εκτελούνται πτήσεις από πολεμικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην ευρύτερη περιοχή του Ακάμα, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Κύπρο.

Τις επόμενες ημέρες ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα εξαγγείλουν από κοινού συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας, η οποία θα προβλέπει τη μόνιμη παρουσία γαλλικών πολεμικών πλοίων στη βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στη περιοχή Μαρί, συσφίγγοντας έτι περαιτέρω τους δεσμούς της γαλλο-κυπριακής συμμαχίας.

Απόσπασμά από AlphaNews Live, 18.03.2019

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα