Σημαντικά Νέα

Γ. Στόλτενμπεργκ: «Οι S-400 στην Τουρκία θα έχουν αρνητικές συνέπειες»

Συνάντηση είχε σήμερα ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπέργκ με τον Ρ. Τ. Ερντογάν στην Τουρκία στο πλαίσιο του μεσογειακού διαλόγου, όπου ο Τούρκος πρόεδρος βρήκε την ευκαιρία να ζητήσει έτσι την υποστήριξη του ΝΑΤΟ για τις γεωτρήσεις και τους S-400.

Ο κ. Γενς Στόλτενμπεργκ, χαρακτήρισε όμως «Ανησυχητικές»  τις συνέπειες που μπορεί να έχει το σχέδιο της Τουρκίας να αναπτύξει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400, την ώρα που οι ΗΠΑ απειλούν να επιβάλουν κυρώσεις στην Άγκυρα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα, μετά τη συνάντηση που είχε και με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι το ΝΑΤΟ θέλει να αποφύγει μια κατάσταση κατά την οποία οι σύμμαχοι θα επιβάλουν κυρώσεις οι μεν στους δε.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι η χώρα του δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει σε ό,τι αφορά την αγορά των S-400 από τη Μόσχα, παρά τις εντεινόμενες πιέσεις που δέχεται από την Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο «Tass», που επικαλείται έναν στρατιωτικό ακόλουθο, περίπου 100 Τούρκοι στρατιωτικοί θα αρχίσουν να εκπαιδεύονται στη χρήση των συστημάτων S-400 στα τέλη Μαΐου, ενώ η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί σε μια ρωσική βάση και θα κρατήσει περίπου πέντε μήνες. Μια συστοιχία των πυραύλων αναμένεται να παραδοθεί στην Τουρκία εντός του 2019. Η ίδια πηγή ανέφερε επίσης ότι μια ομάδα Κινέζων στρατιωτικών ξεκίνησε μια παρόμοια εκπαίδευση στα μέσα Μαρτίου. «Η ταυτόχρονη εκπαίδευση Κινέζων και Τούρκων είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία της Σοβιετικής Ένωσης και της Ρωσίας», τόνισε με έμφαση.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

08 Απρ 2019 4.08 μμ

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας…

23 Φεβ 2019 7.11 μμ

Εντός του Φεβρουαρίου…

08 Μαΐ 2019 8.32 πμ

Οι αυξανόμενες εντάσεις…

17 Μαΐ 2019 8.52 πμ

Η Ουάσιγκτον τερματίζει…

25 Μαρ 2019 8.55 μμ

Νέα πρόκληση των Τούρκων…

25 Μαρ 2019 8.15 πμ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ. Τ.…