Σημαντικά Νέα

Φυλλάδια για «Αυτονομία της Μακεδονίας» προωθούν ακραίοι κύκλοι σε χωριά της Φλώρινας & των Σερρών

Πρωτοφανής πρόκληση στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς μοίρασαν φυλλάδια, κάνοντας λόγο για «Αυτονομία της Μακεδονίας». Πρόκειται για ένα ανορθόγραφο και προβοκατόρικο φυλλάδιο που μιλάει για απόσχιση της Μακεδονίας και διακινούν ύποπτοι κύκλοι σε χωριά της Φλώρινας και των Σερρών.

Ο Πρόεδρος «Παμμακεδονικών Ενώσεων Αγώνα Ελλάδος – Αυστραλίας» Μιχάλης Χρυσανθακόπουλος σε συνέντευξή του ανακοίνωσε πως το ευφυολόγημα των δύο ανύπαρκτων Μακεδονιών δημιουργήθηκε στη διάρκεια του Μεσοπολέμου και είναι σήμερα οι ίδιοι εκείνοι οι οποίοι προσπαθούν να συστήσουν μία τεχνητή ψευτομακεδονική μειονότητα, που να περιλαμβάνει την αυτονομία, διότι κάποιοι θέλουν να αυτονομηθούν και να αποσχιστούν από την Ελλάδα.

Τα μεγαλύτερα ξένα δίκτυα όπως είναι το Βρετανικό BBC φιλοξενεί κατά καιρούς συνεντεύξεις, οι οποίες προωθούν την εντελώς ανιστόρητη και ταυτόχρονα πολεμοχαρή ρητορική της Μεγάλης Μακεδονίας. Ένα απτό παράδειγμα αποτελεί ο πρόεδρος της «Ενωμένης Μακεδονίας» Γιάνκο Μπάτσεφ, ο οποίος σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μας την πήραν πριν από 100 χρόνια, το 1913. Είναι δική μας. Εμείς οι Μακεδόνες ζούμε το όνειρο να ενώσουμε όλα τα κομμάτια της Μακεδονίας».

Όμως, η αλυτρωτική προπαγάνδα δεν σταματάει εδώ, αλλά υπάρχει και στους σχολικούς γεωγραφικούς χάρτες της γειτονικής χώρας, καθώς και στα ιστορικά βιβλία και τα ντοκιμαντέρ. Ως εκ τούτου, η Ελλάδα στη Μικτή Επιτροπή που θα συνεδριάσει, θα ζητήσει την κατάργηση των χαρτών της δήθεν μεγάλης Μακεδονίας, αλλά και την απάλειψη κάθε αλυτρωτικών αναφορών.

Ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς αντιλαμβάνεται την ανησυχία για τον αλυτρωτισμό και τη δαιμονοποίηση της γείτονας χώρας, ενώ διαπιστώνει την ύπαρξη ζητημάτων που σχετίζονται με την εμπορική χρήση του ονόματος Μακεδονία. Παραταύτα, η Συμφωνία των Πρεσπών εφαρμόζεται απρόσκοπτα με την οικονομική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες να προχωράει με γοργά βήματα, φέρνοντας νέες ελληνικές επενδύσεις στα Σκόπια.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

26 Φεβ 2019 7.27 πμ

Μπαράζ αντιδράσεων και…

29 Μαρ 2019 7.07 μμ

Ο Γραμματέας του ΕΠΑΜ…

22 Απρ 2019 2.15 μμ

Μεγάλος νικητής στις προεδρικές…

04 Μαΐ 2019 5.29 μμ

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος…

25 Απρ 2019 5.40 μμ

Νέα απόφαση διενέργειας…

09 Μαΐ 2019 8.11 πμ

Οι ηγέτες της Ελλάδας…