Σημαντικά Νέα

«Έτοιμος» ο Βλάδιμιρ Πούτιν να καλύψει τις πετρελαϊκές ανάγκες της Κίνας

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας του φόρουμ για τον «Δρόμο του Μεταξιού» (Belt and Road Initiative) που πραγματοποιήθηκε στην Κίνα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλάδιμιρ Πούτιν υπογράμμισε την ετοιμότητα της Μόσχας για την κάλυψη των πετρελαϊκών αναγκών του Πεκίνου, καθώς και πολλών άλλων χωρών.

«Η Ρωσία είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις ενεργειακές ανάγκες της Κίνας και πολλών άλλων παγκόσμιων εταίρων. Είμαστε ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο και παράγουμε 11,5 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως και μπορούμε να παράγουμε ακόμη περισσότερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος Πρόεδρος.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «Κανείς δεν θέλει περιορισμούς, κανείς δεν θέλει εμπορικούς πολέμους, εκτός από εκείνους που ξεκινούν αυτές τις διαδικασίες. Η συντριπτική πλειοψηφία, σχεδόν το 100% των ανθρώπων είναι βέβαιοι ότι αυτοί οι περιορισμοί και οι πόλεμοι βλάπτουν την παγκόσμια οικονομία και την ανάπτυξη», υπογράμμισε, αναφέροντας παράλληλα, πως «Έχουμε πολύ καλές επιχειρηματικές σχέσεις με πολλούς από τους εταίρους μας, με τη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών του κόσμου και το εκτιμούμε αυτό. Όλοι όσοι συνάντησα θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας».

Πρέπει να σημειωθεί πως ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλάδιμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Κίνα έχει έρθει αντιμέτωπη με αρκετούς περιορισμούς για την ανάπτυξή της και πρέπει να προωθεί τα προϊόντα της, ενώ πρόσθεσε πως η Μόσχα ενδιαφέρεται για τη βελτίωση της διαμετακομιστικής δυναμικής της, σε εμπορικό επίπεδο και καλωσορίζει την αύξηση των εμπορικών της σχέσεων με το Πεκίνο.

Τέλος, υποστήριξε την ανάγκη διεξαγωγής μιας έρευνας για το μολυσμένο ρωσικό πετρέλαιο με την βοήθεια των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, καθώς η Πολωνία, η Γερμανία, η Ουκρανία, αλλά κι άλλες χώρες ανέστειλαν τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου μέσω του αγωγού «Druzhba pipeline» μέσα στην εβδομάδα, εξαιτίας του εντοπισμού μόλυνσης. Η Ρωσία από την πλευρά της, προγραμματίζει να αποκαταστήσει την εξαγωγή πετρελαίου μέσω του αγωγού στην Ευρώπη, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

25 Απρ 2019 10.14 πμ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάδιμιρ…

28 Απρ 2019 4.50 μμ

Η απόφαση των ΗΠΑ να αποκλείσουν…

22 Απρ 2019 8.39 πμ

Τον περασμένο Νοέμβριο…

22 Μαρ 2019 7.09 μμ

Η ηγεσία του Πεκίνου δεν…

01 Μαΐ 2019 11.31 πμ

Το Νοέμβριο ο Αμερικανός…

18 Μαΐ 2019 6.17 μμ

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο…