Σημαντικά Νέα

«Έτοιμες οι Ισραηλινές Δυνάμεις να εισβάλουν στη Λωρίδα της Γάζας»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας ύστερα από την πρόσφατη εξαπόλυση πυραύλων από την Παλαιστινιακή Αρχή εναντίον πόλεων του Ισραήλ, ενώ παράλληλα πραγματοποιείται μεγάλη διαμαρτυρία από χιλιάδες πολίτες, με υπαρκτό το φόβο της καθολικής εξεγέρσεως με τουρκικό δάκτυλο, ιδιαίτερα μάλιστα μετά την αναγνώριση της ισραηλινής κυριαρχίας στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Έως αυτή τη στιγμή η Λωρίδα της Γάζας μετράει δύο νεκρούς, καθώς και 224 τραυματίες στις νέες συγκρούσεις μεταξύ IDF και Παλαιστινίων. Σύμφωνα με το παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας οι δύο άνδρες που έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά ισραηλινών δυνάμεων ήταν ο Mohammed Jehad Sa’ad 20 ετών και ο Adham Nedal Amara 17 ετών, ενώ 224 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους 26 παιδιά και 8 γυναίκες.

Παράλληλα, η ισλαμική οργάνωση «Τζιχάντ» που υποστηρίζεται από το Ιράν, απηύθυνε κάλεσμα προς τους κατοίκους της Γάζας να συμμετάσχουν σε μαζικές διαδηλώσεις, τη στιγμή μάλιστα που εκατοντάδες άρματα μάχης των ισραηλινών δυνάμεων βρίσκονται στη συνοριακή γραμμή Παλαιστίνης-Ισραήλ, έτοιμα να προχωρήσουν σε προέλαση. Πρέπει να σημειωθεί πως οι δυνάμεις του Ισραήλ έχουν αναπτυχθεί στο τμήμα της Γάζας με τρεις ταξιαρχίες, ένα τάγμα πυροβολικού, που πλαισιώνονται από Εφέδρους και άλλες επίλεκτες μονάδες.

Ο εκπρόσωπος της Ισλαμικής «Τζιχάντ» Αμπού Χαμζά απείλησε ανοιχτά το Τελ-Αβίβ, μέσω τηλεοπτικού μηνύματος στις 29 Μαρτίου 2019, προειδοποιώντας για «ανελέητο πόλεμο» παντού στο Ισραήλ, σε περίπτωση που χτυπηθούν Παλαιστίνιοι πολίτες από τα πυρά των ισραηλινών δυνάμεων.

«Προειδοποιούμε τον σιωνιστή εχθρό ενάντια στη διάχυση  του παλαιστινιακού αίματος και τονίζουμε ότι η δολοφονία αμάχων δεν θα φέρει τίποτε άλλο παρά ένα νέο ανελέητο πόλεμο», δήλωσε ο Αμπού Χάμζα.

Χιλιάδες πολίτες της Λωρίδας της Γάζας αναμένεται να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις, καθώς η φετινή πορεία σηματοδοτεί τον ένα χρόνο από την έναρξη των βίαιων διαμαρτυριών κατά μήκος των συνόρων Γάζας-Ισραήλ, γνωστών και ως «Μάρτιος της Επιστροφής». Τότε περίπου 30.000 Παλαιστίνιοι πολίτες συμμετείχαν στην πρώτη εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου 2018, ενώ περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις του IDF, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία  του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Το Τελ-Αβίβ από την πλευρά του κατηγορεί την Παλαιστινιακή οργάνωση «Χαμάς» ότι επιδιώκει την καταστροφή του Εβραϊκού κράτους και γι’ αυτό προχώρησε στην οργάνωση της διαμαρτυρίας, χρησιμοποιώντας τους διαδηλωτές ως κάλυψη, με σκοπό τη διεξαγωγή βίαιων στρατιωτικών δραστηριοτήτων.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου απέστειλε προειδοποίηση προς τους Παλαιστινίους να μην διασχίσουν την «κόκκινη γραμμή», παραβιάζοντας το φράκτη ασφαλείας.

«Κρατηθείτε μακριά από τα σύνορα και από το φράκτη ασφαλείας. Διατηρήστε απόσταση τουλάχιστον 300 μέτρων. Προστατεύστε τις ζωές σας και κρατήστε τους αθώους μακριά από τα σημεία ανάφλεξης και τρομοκρατίας στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος του ισραηλινού Υπουργείου Άμυνας Lyad Sarhan.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

07 Μαρ 2019 1.51 μμ

Η Βενεζουέλα του Νικολάς…

05 Μαρ 2019 11.19 πμ

Η ολοένα αυξανόμενη τουρκική…

21 Απρ 2019 4.33 μμ

Ισχυρό μήνυμα στην Άγκυρα,…

23 Μαρ 2019 4.44 μμ

Ο ναύαρχος και επίτιμος…

08 Μαρ 2019 11.25 πμ

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός…

23 Φεβ 2019 7.12 μμ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες…