Σημαντικά Νέα

Ερντογάν: «Την Ιστανμπούλ δεν θα μπορέσετε να την κάνετε ποτέ Κωνσταντινούπολη»

Λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση του «μανιφέστου» του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας, ο Τούρκος πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν επανέρχεται με νέες εθνικιστικές κορώνες, στέλνοντας μηνύματα με νόημα προς πάσα κατεύθυνση.

Ευρισκόμενος το πρωί της Δευτέρας στα Δαρδανέλλια σε ομιλία του επιτέθηκε σε όσους τολμούν να αποκαλούν την «Ιστανμπούλ» Κωνσταντινούπολη.

«Την Ιστανμπούλ δεν θα μπορέσετε να την κάνετε ποτέ Κωνσταντινούπολη. Εμείς είμαστε εδώ και 1000 χρόνια και όποιος επιχειρήσει να μας απομακρύνει, θα φύγει με το φέρετρό του, όπως το κάναμε και στο παρελθόν».

Ωστόσο, ο Ερντογάν δεν σταμάτησε εδώ την προκλητική του ρητορική, αλλά αναφέρθηκε και στο ζήτημα του Αιγαίου, καθώς και στις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

«Στην Κύπρο δοκιμάζουν την υπομονή μας, παραβιάζοντας τα δικαιώματά μας. Στο Αιγαίο κάνουν το ίδιο, καθώς προσπαθούν να μας περιορίσουν και να μην μπορούμε να πατάμε το πόδι μας».

Οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για την Κύπρο δεν είναι καθόλου τυχαίες και υποδηλώνουν τον εκνευρισμό της Άγκυρας αναφορικά με τις ραγδαίες εξελίξεις που συντελούνται στον τομέα της ενέργειας, με τους μεγάλους πολυεθνικούς κολοσσούς των χωρών της Δύσης να έχουν «σκύψει» πάνω από τα ενεργειακά κοιτάσματα νοτίως της Κύπρου, παραγκωνίζοντάς την εντελώς από το ενεργειακό πόκερ που παίζεται στην ανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα, η Άγκυρα νιώθει την πίεση και στην περιοχή του Αιγαίου, καθώς δεν αναγνωρίζει τα 10 ναυτικά μίλια του εναέριου χώρου της Ελλάδος, επιμένοντας πως οι πτήσεις μέχρι τα 6 ναυτικά μίλια, στο όριο δηλαδή των χωρικών μας υδάτων, δεν συνιστούν παραβίαση.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

01 Μαρ 2019 10.01 μμ

Με το βλέμμα στραμμένο…

05 Μαρ 2019 3.29 μμ

Ο Έλληνας πρωθυπουργός…

11 Μαΐ 2019 6.06 μμ

Ιδιαίτερα τεταμένο παραμένει…

02 Απρ 2019 5.28 μμ

Καθώς η αντιπαράθεση ανάμεσα…

24 Απρ 2019 4.02 μμ

Το ισραηλινό Κέντρο Στρατηγικών…

05 Μαρ 2019 6.38 μμ

Ο επικεφαλής του slpress.gr…