Σημαντικά Νέα

Έρχεται μεγάλη κρίση στην Αλβανία

Μεγάλη κρίση έχει ξεσπάσει στην Αλβανία, καθώς μετά τη μεγάλη διαδήλωση στο πρωθυπουργικό μέγαρο εναντίον του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, η αντιπολίτευση υπό την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος αποφάσισε τη ριζοσπαστική κλιμάκωση της πολιτικής ρήξης, που θα φέρουν νέες πρόωρες εκλογές.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΔΚ ενέκρινε δημοσίως διατυπωθείσα πρόταση του Προέδρου του κ. Λιουλζίμ Μπάσα, ώστε όλοι οι βουλευτές τα παραιτηθούν, οδηγώντας σε αδιέξοδο την κυβέρνηση Ράμα. Η αντιπολίτευση της Αλβανίας κατέβασε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στα Τίρανα σε μία άνευ προηγουμένου διαμαρτυρία, με πρωταρχικό αίτημα την άμεση παραίτηση του Έντι Ράμα, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως «Μονάρχης» και «φασίστας» από τους διαδηλωτές. Μέσα από την εκδίωξη του Αλβανού πρωθυπουργού αποσκοπούν στη δημιουργία μίας προσωρινής κυβέρνησης, που θα οδηγήσει τη χώρα στις πρόωρες κάλπες, με απώτερο στόχο να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε.

Ωστόσο, η αδράνεια που επέδειξε ο Έντι Ράμα και ο από πλευράς του χλευασμός των αντιδράσεων, οδηγεί πλέον τα πράγματα στην ακραία ρήξη και ριζοσπαστικοποίηση της στάσης της αντιπολίτευσης. Οι πολίτες αντιδρούν κυρίως για την αδιέξοδη οικονομική πολιτική στη χώρα, αλλά και για τη δυστοκία στη λειτουργία του κοινοβουλευτισμού και ιδιαίτερα για τη μονοπώληση των θεσμών από την πλευρά της ομάδας του πρωθυπουργού Ράμα.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθούν και οι «τυχαίες»  διαρροές από το Στέητ Ντιπάρτμεντ περί της εξαγοράς ψήφων στις πρόσφατες εκλογές, βάζοντας τις ΗΠΑ στο παιχνίδι, με σκοπό να ρίξουν τον Ε. Ράμα. Η αμερικανική οργάνωση «Δικαστικό Παρατηρητήριο», πραγματοποίησε έρευνα εις βάθος για τις σχέσεις της οργάνωσης «Ανοικτή Κοινωνία» του Τζορτζ Σόρος με τον πρώην πρέσβη στα Τίρανα, Ντόναλντ Λου και τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, όσον αφορά τη δικαστική μεταρρύθμιση.

Τότε αποκαλύφθηκε πως ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αλβανία, Ντόναλντ Λου, από τη διοίκηση του Ομπάμα, συνδέθηκε στενά με τον Τζ. Σόρος και τη σοσιαλιστική κυβέρνηση στην Αλβανία, ενώ το Μάιο του 2017 ο Λου βοήθησε στην υπονόμευση των σχεδίων της αλβανικής αντιπολίτευσης να διαμαρτυρηθεί στις επερχόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές, δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ θα αναγνώριζαν τα εκλογικά αποτελέσματα, ακόμη και αν αυτά τα κόμματα της αντιπολίτευσης αρνούνταν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία.

Σύμφωνα με τον Γουίλιαμ Φ. Μάρσαλ, επικεφαλής του «Judicial Watch»: «Ο οργανισμός του Τζ. Σόρος, με τη συνδρομή της Κοινωνίας των Πολιτών, ανέλαβε τον έλεγχο της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης. Έγινε δημοσίως γνωστό ότι απομακρύνθηκαν διεφθαρμένοι δικαστές, αλλά στην πραγματικότητα απέλυσαν όποιον ήθελαν και έβαλαν στη θέση τους ανθρώπους με αριστερές πολιτικές τάσεις, που υποστήριζαν τη κυβέρνηση του Έντι Ράμα».

Ο Αλβανός πρωθυπουργός είναι απόγονος κομμουνιστών. Τώρα σοσιαλιστής, αλλά εφαρμόζει την ίδια στρατηγική και μεθόδους των κομμουνιστών. Σύμφωνα με τον Γουίλιαμ Φ. Μάρσαλ «Αν κοιτάξετε το επίπεδο της διαφθοράς, θα καταλάβετε, σύμφωνα με τους δείκτες διαφάνειας, ότι έχει χτυπήσει στην κορυφή της διαφθοράς υπό τη διακυβέρνηση του Ράμα. Είναι γνωστό ότι ο Έντι Ράμα εκπροσωπεί τον Τζόρτζ Σόρος στην Αλβανία…».

Στοιχεία που προέκυψαν από την κυβέρνηση του Ντ. Τραμ, μία έκθεση 32 σελίδων απεικονίζει τη δράση του Τζ. Σόρος στα Βαλκάνια, ενώ σε κάποιο σημείο γίνεται λόγος για τα ποσά με τα οποία η τότε κυβέρνηση Ομπάμα χρηματοδότησε την καμπάνια του Τζ. Σόρος στην Αλβανία, θέτοντας το ερώτημα «αν είναι νόμιμο ο Τζ. Σόρος να λαμβάνει χρήματα αμερικανών φορολογουμένων, προκειμένου να συνεχίζει τις δράσεις του σε εσωτερικό και εξωτερικό». Με το πέρας της έρευνας που έγινε από ομάδα Ρεπουμπλικανών Γερουσιαστών, που πρόσκεινται στον σκληρό πυρήνα του Ν.Τραμπ, αποδείχτηκε πως ο νυν πρωθυπουργός της Αλβανίας ήταν ήδη μέλος του ιδρύματος «Open Society» πολύ πριν καταλάβει την εξουσία στην Αλβανία.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

25 Φεβ 2019 11.37 πμ

Επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε…

01 Μαΐ 2019 11.31 πμ

Το Νοέμβριο ο Αμερικανός…

05 Μαΐ 2019 5.38 μμ

Το κατέβασμα των δίγλωσσων…

14 Μαρ 2019 9.33 πμ

Περισσότερες από πενήντα…

15 Μαρ 2019 2.03 μμ

Ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι…

11 Απρ 2019 9.05 πμ

Ο αντιπρόσωπος της Ρωσίας…