Σημαντικά Νέα

Έντι Ράμα: Νοσηλεύεται με έμφραγμα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας;

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα νοσηλεύεται με έμφραγμα σε νοσοκομείο του Βερολίνου, καθώς δεν άντεξε την ασφυκτική πίεση των διαδηλώσεων από την αντιπολίτευση και τη λαϊκή οργή για την πολιτική που εφαρμόζει.

Και ενώ η Αλβανία «βράζει» εν μέσω πολιτικής και κοινωνικής αποσταθεροποίησης, η νέα κατάσταση της υγείας του Αλβανού ηγέτη πυροδοτεί νέα σενάρια για το τι μέλλει γενέσθαι για το πολιτικό καθεστώς της Αλβανίας, ενώ φέρνει πιο κοντά την απομάκρυνσή του από την εξουσία.

Η σοβαρή πολιτική κρίση που έχει ενσκήψει στην Αλβανία σε συνδυασμό με την  είδηση ότι ο Έντι Ράμα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Γερμανίας, έχει επιφέρει αναστάτωση στη γειτονική χώρα.

Όπως μεταδίδουν αλβανικά μέσα, ο Ε. Ράμα πριν από τρεις ημέρες εισήχθη σε ιδιωτικό νοσοκομείο στα Τίρανα αρχικά, ενώ λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του, διεκομίσθη από την Αλβανία σε νοσοκομείο του Βερολίνου με πτήση τσάρτερ, και νοσηλεύεται με έμφραγμα, δημοσιεύοντας μάλιστα και φωτογραφικό υλικό από την παραμονή του στο νοσοκομείο. Πάντως, ο Έντι Ράμα όσο και εκπρόσωποι της κυβέρνησης διέψευσαν τις φήμες.

Η κατάσταση πάντως στην Αλβανία εξακολουθεί να είναι έκρυθμη, καθώς η αντιπολίτευση προχώρησε σε παραίτηση τον προηγούμενο μήνα από τις βουλευτικές έδρες της και ζήτησε την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, καθώς αποκαλύφτηκε ότι στις εθνικές εκλογές του 2017 εξαγοράστηκαν ψηφοφόροι με χρηματική αμοιβή, που προερχόταν από παράνομες δραστηριότητες. Όπως αναφέρει ο Αλβανικός Τύπος, δύο φάκελοι, με αρ. 339 και 184, που βρίσκονται στην Εισαγγελία Σοβαρών Εγκλημάτων στα Τίρανα, λέγεται ότι περιέχουν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για την εν λόγω υπόθεση.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα έχει κατηγορηθεί από τους πολιτικούς του αντιπάλους ότι μετέτρεψε την Αλβανία σε «Κολομβία της Ευρώπης» και ότι συγκυβερνά με τα καρτέλ των ναρκωτικών, ενώ η πολιτική αρχηγός Μόνικα Κρυεμάδη, τον κατηγόρησε από το βήμα της Βουλής τον περασμένο Δεκέμβριο ότι κάνει ο ίδιος χρήση ναρκωτικών και ότι βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ναρκεμπόρων.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

23 Φεβ 2019 8.17 μμ

Η Μόσχα με αυστηρή ανακοίνωση…

30 Μαρ 2019 12.55 μμ

Σε νέα προκλητική ενέργεια…

04 Μαΐ 2019 6.19 μμ

Σύμφωνα με δημοσκόπηση…

05 Μαΐ 2019 5.38 μμ

Το κατέβασμα των δίγλωσσων…

23 Φεβ 2019 7.37 μμ

Πολιτική κρίση έχει ξεσπάσει…

23 Φεβ 2019 6.54 μμ

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών…