Σημαντικά Νέα

«Ενισχύει την παρουσία του το ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα απέναντι στη Ρωσία»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, σύμφωνα με τον αντιπρόσωπο των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ Κέι Μπέιλι Χάτσισον, θα επιδιώξουν την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας των δυνάμεων της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Ως εκ τούτου, η Ουάσιγκτον επεξεργάζεται ένα πακέτο το οποίο θα περιλαμβάνει την ενισχυμένη επιτήρηση της Μαύρης Θάλασσας από αέρος, καθώς και την παρουσία περισσότερων πολεμικών σκαφών του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Χάτσισον δήλωσε ότι «Εργαζόμαστε σε ένα πακέτο για να το παρουσιάσουμε στους υπουργούς Εξωτερικών, το οποίο θα αφορά στην αεροπορική επιτήρηση της Μαύρης Θάλασσας, αλλά και την παρουσία περισσότερων πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ στην περιοχή, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια του περάσματος για τα ουκρανικά πλοία μέσω του στενού του Κερτς και της Αζοφικής θάλασσας».

Παράλληλα, επεσήμανε την αναγκαιότητα για τη Βουλγαρία, καθώς και για τις υπόλοιπες χώρες που περιβάλλουν τη Μαύρη Θάλασσα, να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στη διασφάλιση της εκκαθάρισης των εν λόγω θαλασσίων περιοχών και να υπάρξει διαβεβαίωση ότι οι χώρες που βρίσκονται εντός και πέριξ της Μαύρης Θάλασσας δεν κινδυνεύουν από τη ρωσική εμπλοκή.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

16 Μαρ 2019 5.23 μμ

Ενώ ο ρωσικός αγωγός φυσικού…

17 Μαρ 2019 5.19 μμ

Νέος γύρος αντιπαράθεσης…

03 Απρ 2019 5.35 μμ

Ο Ρώσος πολιτικός επιστήμονας…

23 Φεβ 2019 7.17 μμ

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος…

26 Φεβ 2019 6.16 μμ

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου…

02 Απρ 2019 9.12 πμ

Σύμφωνα με πληροφορίες…