Σημαντικά Νέα

Έγγραφα που «διέρρευσαν» αποκαλύπτουν την αλήθεια για την Τερέζα Μέι και το BREXIT

Ενώ το θρίλερ για τη συμφωνία για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. συνεχίζεται, οι Ευρωπαίοι ηγέτες φαίνεται ότι επιθυμούν την απομάκρυνση της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζας Μέι από την εξουσία, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει κατορθώσει να εξασφαλίσει τη στήριξη της βρετανικής βουλής.

Για τον «πόλεμο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εξυφαίνεται σε βάρος της Τ. Μέι αποκαλύπτουν έγγραφα που διέρρευσαν και έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Observer».

Στη βάση συγκεκριμένων πληροφοριών Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ζητούν να διώξουν την Βρετανίδα πρωθυπουργό, καθώς έχει ήδη υποστεί δύο ήττες στο βρετανικό κοινοβούλιο, το οποίο εξακολουθεί να απορρίπτει και τις δύο προτάσεις συμφωνίας για το «Brexit». Μάλιστα δεν κρύβουν την ανησυχία τους ότι η Μέι δεν έχει παρά ελάχιστες πιθανότητες να «περάσει» τη συμφωνία στο κοινοβούλιο για τρίτη φορά μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, τα έγγραφα είναι αποκαλυπτικά ως προς τις προσπάθειες των Ευρωπαίων ηγετών να εξασφαλίσουν ότι ο πιθανός διάδοχος της Βρετανίδας πρωθυπουργού δεν θα δύναται να προχωρήσει προς την άμεση αναίρεση της συμφωνίας αποχώρησης, που συνήφθηκε ανάμεσα στη Βρετανία και την Ε.Ε. κατά το παρελθόν έτος. Ακόμη, γίνεται ξεκάθαρη η αίσθηση που επικρατεί στις Βρυξέλλες ότι «υπάρχει παντελής έλλειψη εμπιστοσύνης στη Τερέζα Μέι για τη δρομολόγηση της συμφωνίας».

Μετά από τη νέα απόρριψη της τελευταίας πρότασης της Τ. Μέι για το Brexit, μετά την ήττα που είχε υποστεί τον Ιανουάριο, καταψηφίζοντας το σχέδιο συμφωνίας, το βρετανικό κοινοβούλιο έδωσε το πράσινο φως για την παράταση της περιόδου των διαπραγματεύσεων.