Σημαντικά Νέα

Έκρυθμη η κατάσταση στη Βενεζουέλα: Ο στρατός του Μαδούρο έκανε στάχτη την ανθρωπιστική βοήθεια των ΗΠΑ

Εικόνες απόλυτου χάους επικρατούν στη Βενεζουέλα, καθώς οι στρατιώτες με εντολή Ν. Μαδούρο κατέκαψαν φορτηγά, τα οποία μετέφεραν σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια. Ο κόσμος απελπισμένος προσπάθησε να διασώσει ό,τι μπορούσε από φάρμακα και τρόφιμα, ικετεύοντας το στρατό, ο οποίος απάντησε με ρίψη χημικών και δακρυγόνων.

Στη δίνη των αιματηρών συγκρούσεων τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ η κατάσταση στα σύνορα με την Κολομβία και τη Βραζιλία βρίσκεται εκτός ελέγχου. Σημαντική εξέλιξη αποτελεί το γεγονός της αυτομόλησης στρατιωτών του Μαδούρο, οι οποίοι φυγαδεύτηκαν στην Κολομβία και έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από το πλήθος.  Ανάμεσα τους 5 στρατιώτες, καθώς και ο διοικητής της 6ης μεραρχίας στρατού, ο οποίος συναντήθηκε ήδη με τον αυτοανακηρυχθέντα πρόεδρο Χουάν Γκουαϊδό, δηλώνοντας την πίστη του στο νέο καθεστώς. «Η ελευθερία έρχεται σύντομα, Ζήτω η Βενεζουέλα, η αγαπημένη μας πατρίδα».

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ν. Μαδούρο ζήτησε από τον κόσμο να κατέβει στους δρόμους, βροντοφωνάζοντας: «Ποτέ δεν θα υποχωρήσω, ποτέ δεν θα παραδοθώ, θα υπερασπίζομαι πάντα το έθνος μας με την ίδια μου τη ζωή, εάν αυτό είναι απαραίτητο». Ο πρόεδρος της Αμερικής Ντ. Τραμπ σε μήνυμα του προς τους πολίτες της Βενεζουέλας, τους κάλεσε να πάρουν την τύχη της χώρας τους στα χέρια τους.

Απόσπασμα από κεντρικό δελτίο του alpha, 25.02.2019

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

01 Απρ 2019 9.48 πμ

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλα…

14 Μαρ 2019 9.33 πμ

Περισσότερες από πενήντα…

19 Μαρ 2019 11.28 πμ

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας…

08 Μαρ 2019 5.55 μμ

Οι Βρετανικοί Times σε δημοσίευμά…

02 Μαρ 2019 1.26 μμ

Η Μόσχα με τον επικεφαλής…

12 Απρ 2019 10.31 πμ

Όπως μεταδίδει το Inveting.com,…