Σημαντικά Νέα

Έκρυθμη η κατάσταση στα σύνορα Ινδίας – Πακιστάν

Η ένταση στα σύνορα Πακιστάν-Ινδία κλιμακώνεται, καθώς στη διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ σταμάτησαν να λειτουργούν σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες, καθώς και μέσα μαζικών μεταφορών, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ήδη εγκαταλείψει τις εστίες τους, με σκοπό την αναζήτηση καταφυγίων.

Στη διάρκεια της νύχτας συνεχίστηκε η σφοδρή ανταλλαγή πυρών μεταξύ Ινδικών και Πακιστανικών δυνάμεων στη συνοριακή γραμμή, δίχως ωστόσο, να υπάρξουν απώλειες, ενώ τα πακιστανικά μαχητικά αεροπλάνα προέβησαν σε νέα απόπειρα παραβιάσεων του εναέριου χώρου της Ινδίας στην περιοχή Mendhar.

Ο Ινδός πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι, αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα προς τον λαό το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ δέχεται τις εισηγήσεις μελών του κόμματός του για περαιτέρω ενίσχυση της στρατιωτικής δράσης εναντίον του Πακιστάν.

Από την πλευρά του το Πακιστάν θα βρίσκεται σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» τουλάχιστον για τις επόμενες 48 ώρες. Η εναέρια κυκλοφορία του Πακιστάν διακόπηκε, προκαλώντας χάος στα αεροδρόμια, ενώ υπήρξε πλήρης διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Muzafarabad, που είναι η κύρια πόλη στην πακιστανική πλευρά της αμφισβητούμενης περιοχής των Ιμαλαΐων, εξαιτίας της εύλογης ανησυχίας για εκτέλεσης αντιποίνων από την πλευρά της Ινδίας, ύστερα από την πρόσφατη κατάρριψη δύο ινδικών μαχητικών.

Ο αξιωματικός της αστυνομίας του Πακιστάν Mohammad Tahir ανέφερε ότι η διασυνοριακή ένοπλη σύγκρουση συνεχίζεται, ενώ κυβερνητικά κτίρια στο Muzafarabad, την πρωτεύουσα του ελεγχόμενου από το Πακιστάν τμήματος του Κασμίρ, χρησιμοποιούνται ως καταφύγιο για όσους έφυγαν από τις πόλεις που γειτνιάζουν στα σύνορα. Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Imran Khan πρόσφερε ειρηνευτικές συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας να υπόσχεται συγκράτηση και ψυχραιμία.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα