Σημαντικά Νέα

Χρήστος Μαντζιάρης: «Η νέα κατάσταση στο «Μακεδονικό» φέρνει πόλεμο και στα βόρεια σύνορά μας»

Μετά την αρνησικυρία, veto στα διεθνιστικά, της Γαλλίας στην ένταξη των Σκοπίων και Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διαμορφώνεται μια νέα κατάσταση στα Βόρεια σύνορά μας. Μία νέα κατάσταση που βγάζει στην επιφάνεια τα παλιά και διαχρονικά συμφέροντα των λεγομένων «Μεγάλων Δυνάμεων», οι οποίες φαίνονται «μεγάλες», επειδή φροντίζουν να κρατάνε τους υπολοίπους «μικρούς». Αυτή η νέα κατάσταση, είναι παλιά. Τώρα ξαναζωντανεύει. Από την μια, η παθιασμένη εμμονή των Γερμανών να βγουν στο Αιγαίον Πέλαγος και από την άλλη η διαρκής εμπόδιση των Άγγλων, ώστε να μην βγει ποτέ η Γερμανία στο Αιγαίο, διότι θίγονται άμεσα τα συμφέροντά της στην Μέση Ανατολή και ανατολικότερα.

Η πρόθεση αυτή των Γερμανών, των “losers” της Ευρώπης μαζί με τους Ισπανούς σε αναμετρήσεις με την Αγγλία, είχε ως αποτέλεσμα τους Βαλκανικούς Πολέμους, αλλά και τούς Α΄ και Β΄ Παγκοσμίους Πολέμους, κατά τους οποίους πολλά έπαθε και πολύ δοξάσθηκε η Ορθόδοξη χώρα μας. Πάντοτε αυτή η αντιπαλότητά τους στα Βαλκάνια οδηγούσε σε πολέμους. Και τώρα, πάλι αυτό μας ετοιμάζουν, διότι απέτυχε η ανέντιμος διπλωματία.

Θα ήταν πολύ χρήσιμο για τον αναγνώστη να διαβάσει το άρθρο μου «Το μέλλον της Ευρώπης συμπλέκεται με το “Μακεδονικό”», και πως το Brexit είναι άμεσα συνδεδεμένο με το Μακεδονικό, που είχε πρωτοδημοσιευθεί στις 10 Ιανουαρίου 2019, πριν από 10 μήνες, και το οποίο θα βοηθήσει πάρα πολύ στην κατανόηση του παρόντος άρθρου, και για να μην επαναλαμβάνω πάλι τα ίδια. Αν και το παρόν άρθρο μπορεί να θεωρηθεί συνέχεια του παλαιοτέρου.

Μετά την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τους υπαλλήλους των ξένων συμφερόντων, που είναι γνωστοί ως «Βουλευτές», εν ονόματι του Ελληνικού και «Μακεδονικού» λαού, στις Βουλές των δύο προτεκτοράτων, της Ελλάδος και των Σκοπίων, παρατηρείται έντονος πολιτική δραστηριότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αναλαμβάνει την Πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου ο Μπόρις Τζόνσον, τον Ιούλιο του 2019. Ο Τζόνσον μπορεί να χαρακτηρισθεί, με τις ενέργειές του, ως μη προβλέψιμος, κάτι που ευνοεί υπέρμετρα την οποιαδήποτε απόφαση του βαθέως κράτους της Αγγλίας στο όνομα του Τζόνσον, όσο και ανέλπιστη αν είναι, χωρίς πολλές κριτικές.

Κατόπιν, βλέπουμε ότι το Brexit γίνεται εμφατικότερο με καταλυτική ημερομηνία υλοποίησής του την 31η Οκτωβρίου. Οι άγγλοι ουδόλως έδειχναν διάθεση παραπλάνησης. Αυτό συνέβαινε, διότι ήξεραν ότι ήταν από θέση ισχύος και επειδή η Γερμανία έπρεπε ν’ αντιδράσει. Η πρώτη αντίδραση της Γερμανίας ήταν η χρεωκοπία της Thomas Cook. Η Thomas Cook μπορεί να ήταν αγγλική εταιρεία, αλλά ήταν σε γερμανικά χέρια. Δεν ήταν απλά μια χρεωκοπία εταιρίας, αλλά δοκιμή μέτρησης των αντοχών της αγγλικής οικονομίας και κυρίως της αγγλικής Λίρας. Η Αγγλία απορρόφησε τους κραδασμούς σθεναρώς, επιτυγχάνοντας κραταιά νίκη, κάτι που έφερε την Γερμανία σε μειονεκτικότερη από πριν θέση. Φάνηκε ότι το Brexit ευνοούσε τους Άγγλους.

Η Γερμανία τώρα έπρεπε να βρει τρόπο διαφυγής χωρίς να πληγεί η εικόνα της, έστω και λίγο. Τότε, η Γερμανία της Μέρκελ επικαλέστηκε την βοήθεια της Γαλλίας του Μακρόν για να σωθούν προς το παρόν οι Γερμανοί. Μακρ-όν, Μέρκ-ελ, τίποτα τυχαίο! Ο Μακρόν τότε έθεσε veto σε Αλβανία και στο κράτος των Σκοπίων, (και οι δύο συνορεύουν με την Ελλάδα), στην ένταξή τους στην Ευρώπη δίνοντας χρόνο στην Γερμανία για ανασχεδιασμό της ριψοκινδύνου πολιτικής της στα Βαλκάνια. Με το που έγινε και αυτό, δηλαδή, με το που αποκλείσθηκαν από την Ε.Ε. η Αλβανία και το κράτος των Σκοπίων, μετατέθηκε χρονικά πάλι το Brexit. Μια χαρά το πάνε οι Άγγλοι!

Είναι φανερό σε όλους ότι η Γερμανία και η Γαλλία είναι τελευταίως πολύχρονοι σύμμαχοι ανωτέρου επιπέδου και συμπορεύονται απόλυτα στην διαμόρφωση της πολύφυλης και αντιχριστιανικής Ευρώπης του μέλλοντος. Η Γαλλία τώρα έγινε η «σανίδα» σωτηρίας της Γερμανίας για δύο λόγους.

Πρώτον, διότι επέτρεψε στην Γερμανία να μην ρεζιλευτεί, σε περίπτωση που αυτή έκανε πρώτη πίσω στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, διότι η Συμφωνία αυτή εξυπηρετεί αποκλειστικά την Γερμανία, κάτι το οποίο θα κλόνιζε κυριολεκτικά την εικόνα της δήθεν πανίσχυρης Γερμανίας, αλλά και την αξιοπιστία της. Κυρίως αυτήν, διότι δύσκολα επανακτάται και με δυσανάλογο κόστος σε πολλούς τομείς. Εάν απεκαλύπτετο η αληθινή κατάσταση της Γερμανίας, αυτό θα έκανε πολλές χώρες ν’ αναθεωρήσουν την στάση τους και τον φόβο τους απέναντι σ’ αυτήν, επομένως η Γερμανία θα ζημιωνόταν πολλαπλώς.

Δεύτερον, και σπουδαιότερον, μια αναξιόπιστη και υποβαθμισμένη Γερμανία καθιστά αναξιόπιστο και το Ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι θίγονται άμεσα τα Γαλλο-γερμανικά συμφέροντα (οι Γαλλία και Γερμανία αδιαφορούν για τις υπόλοιπες χώρες), ενώ παράλληλα θα ενισχυόταν η αγγλική λίρα.

Βλέπουμε λοιπόν ότι, Γαλλία και Γερμανία αναγκάστηκαν από τους άγγλους να κάνουν αυτό που έκαναν με το γαλλικό Veto, που κάποιοι το απεκάλεσαν «ακατανόητο», για να σωθούν.

Εδώ να πω για μας το εξής. Για να μην την αποκαλέσω «ηλίθια», θα την αποκαλέσω «αφελή» την ενέργεια να στείλουν κάποιες Μακεδονικές οργανώσεις, ευχαριστήριο επιστολή στον Μακρόν. Και μη χειρότερα. Όταν κάποιος σου αποδίδει έμμεσα το ΔΙΚΑΙΟ, επειδή σώζει πρωτίστως τα δικά του συμφέροντα και συ τον ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙΣ, είσαι άξιος της μοίρας σου. Πάλι ψάχνεις κάποιον άλλον να σε σώσει. Κανείς δεν θα μας σώσει. Μόνοι μας θα σωθούμε. Είμαστε μόνοι μας. Εμείς και ο Θεός.

Συνεχίζω. Είναι και το κάτι επιπλέον που φαίνεται ότι η Γαλλία βοήθησε την Γερμανία να ετεροχρονίσει το πρόβλημά της. Εάν οι Φράγκοι ήθελαν να προασπίσουν τα συμφέροντά τους και μόνο, θα έπρατταν έτσι ούτως ώστε να μην φθάσει η Συμφωνία των Πρεσπών στις Βουλές των δύο σκλαβωμένων λαών, Σκοπιανών και Ελλήνων.

Αυτήν την στιγμή είμαστε σε μία κατάσταση που η Αγγλία είναι σε πλεονεκτική θέση, η Γαλλία περιμένει το αντάλλαγμα της Γερμανίας για την εξυπηρέτηση που της προσέφερε και η Γερμανία ετοιμάζεται να προκαλέσει μεγαλύτερους κραδασμούς στα Βαλκάνια.

Εμείς τι θα δούμε στο μέλλον; Θα δούμε μια έξαρση του εθνικισμού στα Σκόπια (δεν είδαμε τίποτα ακόμη) ο οποίος θα συνοδευθεί πρωτίστως με την κατάργηση του αστείου και μη ορθολογικού οικονομικού νόμου που ισχύει για το Ευρώ και το Δηνάριο, παραβαίνοντας κάθε αρχή περί ισοτιμιών νομισμάτων. Κάτι παρόμοιο είχε ισχύσει παλαιότερα και στην Ελλάδα και τα αποτελέσματα τα ζούμε σήμερα μέσα στα πλαίσια της «ελεύθερης οικονομίας» τους.

Αυτό θα έχει ως συνέπεια την περαιτέρω πτώση του βιοτικού επιπέδου των Σκοπιανών, αλλά και των Αλβανών που ούτως ή άλλως μας μισούν θανάσιμα, και διοχέτευση εμπράκτως του αυξανόμενου θυμού, απογοήτευσης και μίσους εναντίον της Ελλάδος. Επειδή η Γερμανία τώρα δεν είναι οπλισμένη επαρκώς, ώστε να κάνει ότι έκανε στους δύο προηγουμένους Παγκοσμίους Πολέμους, θα προσπαθήσει να ωθήσει Αλβανία, Σκόπια και Βουλγαρία – ποτέ να μην ξεχνάμε την Βουλγαρία! – εναντίον της Ελλάδος, ώστε να ωφεληθεί εκ των υστέρων, και αυτό διότι αποκλείεται να παραιτηθεί των στόχων της στα Βαλκάνια. Μπορεί να μην έχει η Γερμανία όπλα, αλλά φρόντισε να έχουμε εμείς από ισλαμιστές μέχρι «μετανάστες» παντού στο έδαφός μας, και φροντίζουν να μας φέρουν κι άλλους γρήγορα. Γι’ αυτό άλλωστε δεν άρχισε ακόμη ο χειμώνας.

Βρισκόμαστε σε προπολεμική περίοδο και στα Βαλκάνια. Η Ελλάς στον Βορρά είναι τελείως εξασθενημένη στρατιωτικώς, ηθικώς και πληθυσμιακώς και υπάρχουν υπεύθυνοι γι’ αυτό, (μακάρι να «λογοδοτήσουν» χωρίς απολογία), κάτι που βολεύει παραλλήλως ΗΠΑ και Ισραήλ, αλλά και την Ρωσία, στα σχέδιά τους. Οι σιωνιστές στο σχεδιασμό τους είναι καλοί, πάρα πολύ καλοί, μόνοι που εμείς οι Έλληνες τους χαλάμε τα πολύπλοκα σχέδιά τους. Άλλωστε γι’ αυτό υπάρχουμε.

Γενικώς στα Βαλκάνια, έχουμε μια επιστροφή στο παρελθόν, τότε που οι ίδιες χώρες με τα ίδια συμφέροντα έφεραν το ίδιο αποτέλεσμα, όταν δεν ικανοποιούσαν την αδηφαγία τους με δαιμόνιες ενέργειες τις οποίες ονομάζουν, οι ίδιοι, διπλωματία ή δημοκρατία, ανάλογα με το κύρος που θέλουν να δώσουν στις ενέργειές τους.

Με την Συμφωνία των Πρεσπών απέτυχαν. Απέτυχαν με τα χαρτιά, θα προσπαθήσουν να πετύχουν με τα όπλα. Το ξαναλέω. Οργανωθείτε.

Χρήστος Μαντζιάρης

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

04 Απρ 2019 10.08 πμ

Ο καθηγητής φιλοσοφίας…

18 Μαρ 2019 9.10 πμ

Ο πρώην Υπουργός των Εξωτερικών…

01 Μαρ 2019 2.30 μμ

Πρωτοφανής πρόκληση στη…

26 Φεβ 2019 7.27 πμ

Μπαράζ αντιδράσεων και…

01 Νοέ 2019 9.26 πμ

Η Συμφωνία των Πρεσπών…

02 Νοέ 2019 10.19 πμ

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων…