Σημαντικά Νέα

Χουλουσί Ακάρ προς Ευ. Αποστολάκη: «Να αποστρατικοποιηθούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου»

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης, καθώς υποστήριξε πως η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις, καλώντας τον Έλληνα ομόλογό του Ευάγγελο Αποστολάκη, να βρουν έναν τρόπο, για την αποστρατικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Ο κ. Ακάρ δήλωσε πως «Η στρατικοποίηση των νησιών που θα πρέπει να παραμείνουν μη στρατικοποιημένα αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση των διεθνών συνθηκών και συμβάσεων. Δεν συνάδει με τις σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας και πρέπει να σταματήσει. Περιμένω να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα. Από την άλλη πλευρά είναι γνωστό σε όλους ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατέψει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της, που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. Είμαστε υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας. Περιμένουμε ανάλογη συμπεριφορά και από όλους τους γείτονές μας».

Παράλληλα, ο κ. Ακάρ ισχυρίστηκε ότι η Άγκυρα προσπαθεί να επιλύσει με ειρηνικά μέσα και διάλογο τα προβλήματα στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου, ενώ πέταξε αιχμές για τις αντιδράσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για την απόκτηση από τη Ρωσία των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 την ώρα που η Ελλάδα διαθέτει S-300.

«To σύστημα αεράμυνας S-400 είναι ένα μέτρο για την προστασία της χώρας μας από αεροπορικές και πυραυλικές απειλές. Όπως είναι γνωστό η Ελλάδα και κάποιοι άλλοι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ διαθέτουν συστήματα αεράμυνας S-300. Σεβόμαστε τις αποφάσεις των χωρών αυτών σε αυτό το ζήτημα. Ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ η Τουρκία εκπληρώνει όλες τις υποχρεώσεις της στην περιοχή και συνεχίζει να συμβάλει στην παγκόσμια ειρήνη», δήλωσε ο κ. Ακάρ.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

12 Μαΐ 2019 5.57 μμ

Συνεχίζουν οι Τούρκοι…

05 Απρ 2019 4.01 μμ

Ήδη από τη δεκαετία του…

05 Μαΐ 2019 5.26 μμ

Ο υπουργός Άμυνας της…

08 Απρ 2019 4.08 μμ

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας…

05 Μαρ 2019 8.43 μμ

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας…

21 Απρ 2019 10.23 πμ

Ο ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης…