Σημαντικά Νέα

Χουλουσί Ακάρ: «Είμαστε έτοιμοι να σπάσουμε το χέρι ή το κεφάλι εκείνου που θα προσπαθήσει να μας αρπάξει έστω και ένα βότσαλο»

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης των νέων πιλότων της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, τόνισε πως η δραστηριότητα των ενόπλων δυνάμεων είναι ισχυρή και θα συνεχιστεί στην άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα».

Ο κ. Ακάρ ανέφερε πως ο σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας των γειτόνων της είναι πρωταρχικός, προσθέτοντας ωστόσο, πως «εάν κάποιος αποπειραθεί να μας αρπάξει έστω και ένα βότσαλο, θα του σπάσουμε το χέρι ή το κεφάλι του».

Παράλληλα, δήλωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας εργάζονται πάντα προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικότητας, χαρακτηρίζοντας τη θέση των Τούρκων πιλότων σημαντική, ιδιαίτερα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα τον Ιούλιο του 2016.

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι πάντα πιο ισχυρές και έχουμε την υποχρέωση να είμαστε πιο προετοιμασμένοι από ποτέ. Η Τουρκία έχει πάρει τις αποφάσεις της για την προστασία των δικαιωμάτων της, αλλά παρά τις καλές μας προθέσεις, αν δεν βρούμε ανταπόκριση χωρίς αμφιβολία θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται».

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας εμφανίστηκε να τάσσεται υπέρ της φιλίας, της καλής γειτονίας, των ειρηνικών συνομιλιών και του διαλόγου, επισημαίνοντας συγχρόνως, την αποφασιστικότητα της Άγκυρας και την δέσμευσή της στην προστασία των δικαιωμάτων της στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συμφωνιών.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

10 Απρ 2019 7.56 μμ

Διπλωματικό επεισόδιο…

03 Απρ 2019 3.28 μμ

Αντιμέτωπη με μία νέα…

06 Απρ 2019 10.16 πμ

Το Ρωσικό αμυντικό ινστιτούτο…

05 Απρ 2019 4.01 μμ

Ήδη από τη δεκαετία του…

18 Μαρ 2019 10.54 πμ

Μετά την πρόσφατη αιματοχυσία…

16 Μαΐ 2019 7.55 μμ

Νέα σοβαρή εναέρια πρόκληση…