Σημαντικά Νέα

Χιλιάδες διαδηλωτές κρατούν «όμηρο» τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς στο προεδρικό μέγαρο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη γειτονική Σερβία, καθώς δύο χιλιάδες περίπου διαδηλωτές περικύκλωσαν το προεδρικό μέγαρο στο Βελιγράδι, αποκλείοντας τον Σέρβο πρόεδρο της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος εκείνη την ώρα παραχωρούσε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στη δημόσια τηλεόραση.

Ο Α. Βούτσιτς προχώρησε στην καταδίκη της εισβολής των διαδηλωτών εντός του κτιρίου της τηλεόρασης, χαρακτηρίζοντας «κλέφτες και φασίστες» την ηγεσία της αντιπολιτεύσεως, η οποία έχει την υποστήριξη των Αλβανών του Κοσόβου και άλλων δυτικών χωρών.

Παράλληλα, φάνηκε ανένδοτος στη διεξαγωγή διαλόγου με την αντιπολίτευση, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να ικανοποιήσει ούτε στο ελάχιστο κανένα από τα αιτήματά τους, ακόμη και αν φέρουν 100.000 διαδηλωτές στους δρόμους. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Σέρβος πρόεδρος που λάμβανε διαρκώς σημειώματα από τους συνεργάτες του, ενημερώνοντάς τον για το τι συνέβαινε εκτός του προεδρικού μεγάρου, δήλωνε ότι δεν τους φοβάται και ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει.

Η αντιπολίτευση ευρισκόμενη εμπρός του προεδρικού μεγάρου δηλώνει ότι οι χιλιάδες διαδηλωτές θα συνεχίσουν τον αποκλεισμό του κτιρίου, προκειμένου να αποφευχθεί η έξοδος του Βούτσιτς. Ωστόσο, υπάρχει υπόγεια σήραγγα, που οδηγεί μακριά έξω από το κτίριο, καθώς είναι αμφίβολο αν ο πρόεδρος επιλέξει να βγει από την κεντρική είσοδο.