Σημαντικά Νέα

Αναβάθμιση του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού: Καμουφλάρισμα των ταχέων σκαφών στο Αιγαίο

Η ελληνική δύναμη ταχέων σκαφών αναβαθμίζεται, με το τουρκικό πολεμικό ναυτικό να έχει να αντιμετωπίσει έναν μεγάλο αντίπαλο στην περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Το αμυντικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Naval News κάνει λόγο για τα σχέδια του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ), τα οποία αφορούν στην αναβάθμιση της δυνατότητας των ταχέων σκαφών για δράση κατά εχθρικών στόχων με τη βαφή τους, καθιστώντας τα σχεδόν αόρατα.

Τα πολυάριθμα νησιά, οι νησίδες και οι βραχονησίδες που υπάρχουν στο Αιγαίο μπορούν να λειτουργήσουν ως «φυσική κάλυψη» για τους κυβερνήτες της ελληνικής δύναμης ταχέων σκαφών, καθιστώντας πιο δύσκολη την ηλεκτρομαγνητική ανίχνευσή τους από τα εχθρικά ραντάρ επιφανείας. Ως εκ τούτου, οι ελληνικές πυραυλάκατοι μπορούν να παραμείνουν κρυμμένες, αναμένοντας τον εντοπισμό των στόχων τους, προτού εξαπολύσουν τους πυραύλους «Exocet» σε κάθε επίδοξο εισβολέα.

Έτσι, το Ελληνικό πολεμικό ναυτικό μεταβάλλει σταδιακά το καμουφλάζ της δύναμης των ταχέων σκαφών του, δίνοντας τέσσερις διαφορετικές αποχρώσεις μεταξύ του γκρι και του σκούρου μπλε γκρι, σε τυχαία σχήματα. Τα πλοία μας με τη νέα βαφή θα εκπέμπουν χαμηλότερο θερμικό ίχνος, ενώ δεν θα επιτρέπουν και τον πλήρη «εγκλωβισμό» τους από εχθρικά βλήματα και τουρκικά ραντάρ επιφανείας. Το σχέδιο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2017, όταν δοκιμάστηκε σε πυραυλάκατο τύπου La Combattante III / IIIB. Πλέον αυτό το ειδικό καμουφλάζ θα προσαρμόζεται και σε όλα τα υπόλοιπα πλοία της ελληνικής δύναμης, τα οποία θα αποτελούν εγγύηση για τη διαφύλαξη της εθνικής μας κυριαρχίας και ασφάλειας στις ελληνικές θάλασσες.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα