Σημαντικά Νέα

Ανατροπή: Αθώα η Ειρήνη Μελισσαροπούλου για την υπόθεση κοκαΐνης στον Χονγκ Κονγκ

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου, το μοντέλο που είχε συλληφθεί για κατοχή 2,6 κιλών κοκαΐνης στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, ύστερα από 17 μήνες κράτησης στις φυλακές, κρίθηκε αθώα από το αρμόδιο δικαστήριο. Η αθωωτική απόφαση για την Ειρήνη από το δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ ήρθε, παρά την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε να κριθεί ένοχη, θεωρώντας ότι το μοντέλο γνώριζε εκ των προτέρων ότι μετέφερε ναρκωτικά.

Καθώς η Κινέζικη νομοθεσία είναι ιδιαίτερα σκληρή απέναντι σε αδικήματα που έχουν να κάνουν με τη διακίνηση ναρκωτικών, σε περίπτωση καταδίκης της, η ποινή κάθειρξης προβλεπόταν έως και 27 έτη, χωρίς δικαίωμα άσκησης έφεσης. Ο δικηγόρος της Ειρήνης, Σάκης Κεχαγιόγλου, είχε υποστηρίξει πως «Θα εκπλαγώ ευχάριστα, εάν την αθωώσουν».

Ωστόσο, καίριο ρόλο στην αθωωτική απόφαση των επτά ενόρκων και της έδρας για την Ειρήνη Μελισσαροπούλου διαδραμάτισε το γεγονός ότι στο δέμα των 2,6 κιλών κοκαΐνης που μετέφερε, δεν εντοπίστηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα ή γενετικό υλικό της 21χρονης. Ο Σάκης Κεχαγιόγλου ανέφερε λίγο πριν την έναρξη της δίκης ότι «ύστερα από εξέταση που έγινε στο Χονγκ Κονγκ για εύρεση αποτυπωμάτων στο δέμα της ναρκωτικής ουσίας, δεν ανιχνεύθηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα της Ειρήνης, γεγονός που εξηγεί ότι δεν ήρθε ποτέ σε επαφή με την ουσία». Αυτό άλλωστε ισχυριζόταν από την στιγμή της σύλληψής της, ότι δεν γνώριζε πως μετέφερε ναρκωτικές ουσίες στις αποσκευές της, επιρρίπτοντας την ευθύνη στο φίλο της.

Στην απολογία της η Ειρήνη Μελισσαροπούλου υποστήριξε ότι δεν γνώριζε το παραμικρό για τα ναρκωτικά στο σάκο της, ενώ αναφέρθηκε και στο φιλικό δεσμό που διατηρούσε με έναν άνδρα ρουμανικής καταγωγής, ονόματι Πέτρο, ο οποίος της είχε προτείνει να ταξιδέψουν μαζί στην Αντίς Αμπέμπα και από εκεί στο Χονγκ Κόνγκ, με την προοπτική της καριέρας στο χώρο του μόντελινγκ, φωτογραφίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον άνθρωπο ως υπεύθυνο για τις ναρκωτικές ουσίες.

Ο άνθρωπος αυτός, υποστήριξε, είχε αναλάβει την προετοιμασία του ταξιδιού της, της είχε εκδώσει τα εισιτήρια, ενώ το σάκο στον οποίο βρέθηκαν οι ενοχοποιητικές ουσίες τής τον είχε δώσει για να βάλει τα ρούχα της μέσα. Ο σάκος αυτός ήταν ιδιαίτερα ελαφρύς, όταν τον πήρε στα χέρια της και ως εκ τούτου, δεν υπήρχαν λόγοι για να υποψιαστεί ο,τιδήποτε. «Αν γνώριζα ότι το σακίδιο είχε ναρκωτικά, γιατί να μην το πετάξω;», διερωτήθηκε ενώπιον του κινέζικου δικαστηρίου.