Σημαντικά Νέα

Αναχώρησε το αμερικανικό αντιτορπιλικό «USS Donald Cook» από τη Μαύρη Θάλασσα

Για τη Μεσόγειο έβαλε πλώρη το αμερικανικό αντιτορπιλικό «USS Donald Cook», το οποίο αναχώρησε από τη Μαύρη Θάλασσα, όπως δήλωσε το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, ξεκινώντας τη διέλευσή του από το Στενό του Βοσπόρου.

Το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Άμυνας της Ρωσίας (RNDCC) είχε γνωστοποιήσει την είσοδο του αμερικανικού αντιτορπιλικού στην θαλάσσια περιοχή στις 19 Φεβρουαρίου 2019 και τοπική ώρα Μόσχας 17:00, κινητοποιώντας τις δυνάμεις του ρωσικού στόλου και τα μέσα για τη στενή παρακολούθηση των ενεργειών του αμερικανικού πλοίου. Η άμεση εποπτεία του αμερικανικού τορπιλικού πραγματοποιήθηκε από την κορβέτα «Orekhovo-Zuevo» και το κατασκοπικό «Ivan Khurs».

Ο «USS Donald Cook» αποτέλεσε το τέταρτο σκάφος των ΗΠΑ που επισκέφτηκε την Οδησσό από το 2018 και το τρίτο αμερικανικό πλοίο που πραγματοποίησε επιχειρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα το 2019 και συγκεκριμένα με το τουρκικό ναυτικό, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο λιμάνι της Οδησσού της Ουκρανίας, που είχε ως στόχο την στήριξη των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ και των περιφερειακών εταίρων.