Σημαντικά Νέα

Αν εγκριθεί το «BREXIT», αποχωρούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ εξέφρασε την εκτίμηση πως εάν το σχέδιο «BREXIT» λάβει έγκριση από τη Βουλή των Κοινοτήτων, το Λονδίνο θα μπορέσει να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση με την έξοδό της μέχρι το τέλος του μήνα.

Ο Χαν δήλωσε στο BBC ότι «Έχουμε την ευκαιρία να φύγουμε τώρα, στις 29 Μαρτίου ή λίγο αργότερα και είναι σημαντικό να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία, επειδή υπάρχει «αέρας στα πανιά» εκείνων που προσπαθούν να βάλουν φρένο στο Brexit».

«Αν θέλετε να σταματήσετε το Brexit, χρειάζεται να κάνετε τρία πράγματα: να «σκοτώσετε» αυτή τη συμφωνία, να πάρετε παράταση και στη συνέχεια να προχωρήσετε σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα. Μέσα σε τρεις εβδομάδες αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να έχουν δύο από αυτά τα τρία πράγματα… και πιθανότατα το τρίτο βρίσκεται στο δρόμο», πρόσθεσε ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών.

Ωστόσο, η προσπάθεια να σταματήσει η διαδικασία του «Brexit» συνιστά επικίνδυνη κίνηση, αφού η αποτυχία εξόδου της χώρας θα ήταν καταστροφική τόσο για το Συντηρητικό Κόμμα, όσο και για ολόκληρη τη χώρα. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι σε νωρίτερη δήλωσή της ανέφερε ότι στην περίπτωση έγκρισης του σχεδίου για Brexit, οι βουλευτές θα μπορέσουν να ψηφίσουν τις προσεχείς ημέρες για την επιθυμία τους να εγκαταλείψουν την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία ή να ζητήσουν από τις Βρυξέλλες την επέκταση του άρθρου 50.