Σημαντικά Νέα

Αμερικανικά «κατασκοπευτικά» εθεάθησαν κοντά στα ρωσικά σύνορα

Ο ρωσικός στρατός κατέγραψε συνολικά 3.000 ξένα μαχητικά αεροσκάφη, ανάμεσα στα οποία και 1.000 αναγνωριστικά, τα οποία πετούσαν κοντά στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ρωσίας το περασμένο έτος.

Τρία αμερικανικά αναγνωριστικά αεροσκάφη εντοπίστηκαν την 1η Μαίου κοντά στα βόρεια και δυτικά σύνορα της Ρωσίας, στη βάση αναφορών της «PlaneRadar».

Ειδικότερα, ένα αμερικανικό Boeing RC-135V, το οποίο απογειώθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο, πέταξε κοντά στο ρωσικό έδαφος του Καλίνινγκραντ, στη Βαλτική Θάλασσα, με ταχύτητα 692 χιλιομέτρων/ώρα, με το αεροπλάνο να πραγματοποιεί αναγνωριστική πτήση σε ύψος σχεδόν οκτώ χιλιομέτρων.

Παράλληλα, ένα αμερικανικό P-8A Poseidon απογειώθηκε από νατοϊκή βάση στη Σικελία της Ιταλίας, και πραγματοποίησε πτήση προς το έδαφος του Νοβοροσίσκ, στη Μαύρη Θάλασσα, εκτελώντας τρίωρη αναγνωριστική πτήση κοντά στα νότια σύνορα της Κριμαίας, με ταχύτητα 567 χιλιομέτρων/ώρα, σε υψόμετρο 4,6 χιλιομέτρων.

Τέλος, ένας ακόμη αεροσκάφος, τύπου drone RQ-4B-40 Global Hawk, απογειώθηκε από αεροπορική βάση της Ιταλίας και πέταξε κοντά στην περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας, προτού κατευθυνθεί προς τις ρωσικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

Οι παραπάνω πτήσεις εντάσσονται σε μία σειρά κινήσεων του αμερικανικού στρατού, κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, καθώς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ έχουν αυξήσει σημαντικά τις αναγνωριστικές δραστηριότητες κατά μήκος των ρωσικών συνόρων στη Μαύρη και Βαλτική Θάλασσα, όπως επίσης και σε ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Συρία. ​

Το προηγούμενο έτος, περίπου 3.000 ξένα πολεμικά αεροσκάφη ανάμεσα στα οποία και 1.000 κατασκοπευτικά, πέταξαν κοντά στα χερσαία και θαλάσσια ρωσικά σύνορα. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας από την πλευρά του, έχει επανειλημμένως καλέσει το Πεντάγωνο να βάλει ένα «τέλος» σε αυτές τις δραστηριότητες, ωστόσο, οι ρωσικές εκκλήσεις έχουν απορριφθεί από την Ουάσιγκτον.