Σημαντικά Νέα

Αερομεταφερόμενη μεραρχία στέλνει ο Πούτιν στη Σερβία

Την έντονη αντίδραση της Αμερικανικής πρεσβείας στο Βελιγράδι πυροδότησε γερμανικό άρθρο για την επίτευξη της υποτιθέμενης συμφωνίας μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας, η οποία δεν έχει επιτευχθεί. Τα επιτελεία των ειδικών σε Σερβία και Κόσσοβο την έχουν απορρίψει, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες των ΜΜΕ της Σερβίας, αφού μία τέτοια συμφωνία δημιουργεί κράτη και πόλεις μορφώματα τύπου «Βοσνίας», παραδίδοντας τα κλειδιά των κρίσιμων περιοχών και υποδομών στις ΗΠΑ.

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βελιγράδι σε γραπτή της δήλωση ανέφερε ότι επιθυμούν να δουν μία συνολική συμφωνία να υπογράφεται εντός του 2019, με απαραίτητη προϋπόθεση τη συνέχιση του διαλόγου από όλα τα μέρη. Οι ΗΠΑ δεν «συνταγογραφούν», αλλά ούτε και περιγράφουν πώς θα πρέπει να εξεταστεί η συμφωνία και εκτιμούν ότι θα πρέπει πρωτίστως να γίνουν αποδεκτά τα άρθρα από το Κοσσυφοπέδιο και τη Σερβία, προκειμένου να επέλθει ειρήνη σε ολόκληρη την περιοχή. Οι προσπάθειες θα πρέπει να παραμένουν συνεχείς, για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τη μεσολάβηση της Ε.Ε. και για την εξεύρεση πιθανών και αποδεκτών λύσεων από τους πολίτες των δύο πλευρών.

Την ίδια στιγμή η Μόσχα στέλνει το «αερομεταφερόμενο πεζικό» της στη Σερβία. Ο διοικητής των αερομεταφερόμενων δυνάμεων στρατηγός Αντρέι Σερντιούκοφ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κόκκινο Αστέρι» δήλωσε ότι «Η δύναμη της μάχης των αερομεταφερόμενων στρατευμάτων θα περιλαμβάνει πέντε μεραρχίες, που θα αποτελούνται από τέσσερις ταξιαρχίες αλεξιπτωτιστών, καθώς και μια ταξιαρχία πυροβολικού, σχηματισμούς και στρατιωτικές μονάδες υποστήριξης, αλλά και στρατιωτικές σχολές».

Η νέα αυτή μεραρχία θα έχει ως χώρο ευθύνης της τα Βαλκάνια και την βάση Νις στη Σερβία, που θα αποτελεί την κύρια δύναμη πυρός σε περίπτωση «εξωτερικών» στρατιωτικών αποστολών. Οι Ρώσοι ακούγοντας για συμφωνίες στα Βαλκάνια, δημιουργούν νέες μεραρχίες αλεξιπτωτιστών και σίγουρα γνωρίζουν κάτι παραπάνω για το τι μέλει γενέσθαι στην περιοχή όπου μεγαλούργησε το ΝΑΤΟ.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

19 Νοέ 2019 8.42 μμ

Πρόσθετες δυνάμεις στη…

10 Απρ 2019 9.53 πμ

Ο Αμερικανός Υπουργός…

06 Απρ 2019 5.47 μμ

Όπως σημειώνει η «Jerusalem…

30 Απρ 2019 4.24 μμ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες…

18 Μαρ 2019 3.40 μμ

Ενώ η ρήξη ανάμεσα σε Άγκυρα…

06 Απρ 2019 11.50 πμ

Μία πρωτοβουλία η οποία…