Σημαντικά Νέα

Άδωνις Γεωργιάδης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ε.Ε. Η Ευρώπη είναι χριστιανικό κλαμπ»

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης σε σχόλιο του για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, εκτίμησε πως δεν είναι πιθανό να ολοκληρωθεί και δήλωσε ότι «Υπάρχει μεν ανεξιθρησκεία στην ΕΕ, αλλά βασική ταυτότητά της είναι ο χριστιανισμός, τα δυτικά κράτη δεν είναι άθρησκα Δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ μια μουσουλμανική χώρα με πληθυσμό εκατ. ανθρώπους. Η Ευρώπη είναι χριστιανικό κλαμπ».

Στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ζήτημα των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του News 24/7 ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως «είναι ευτυχές το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας δεν διέρρηξε τον βασικό γεωπολιτικό προσανατολισμό της χώρας ούτε στη Δύση ούτε στο Ισραήλ και έτσι δεν είμαστε μόνοι μας στην ιστορία με την Τουρκία. Καθίστε να δούμε αν θα κάνει την εξόρυξη που λέει. Τώρα πια δεν τα βάζει μόνο με την Κύπρο: Τα βάζει με τις ΗΠΑ, την ΕΕ, το Ισραήλ. Δεν είναι απλό να κάνει την εξόρυξη», ανέφερε, προσθέτοντας ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να μείνει η Τουρκία στη Δύση.

Υπενθυμίζεται ότι το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε την ανησυχία του για την έναρξη των εξορυκτικών διαδικασιών της Τουρκίας στην περιοχή, με το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας να χαρακτηρίζει ως απαράδεκτη την παρέμβαση των ΗΠΑ για την υπόθεση, διαβεβαιώνοντας ότι οι εξορυκτικές διαδικασίες θα συνεχιστούν απρόσκοπτα.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

24 Απρ 2019 6.53 μμ

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης…

20 Μαρ 2019 5.26 μμ

Ενώ ΗΠΑ και Ισραήλ βρίσκονται…

17 Οκτ 2019 8.46 μμ

Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ…

23 Φεβ 2019 7.12 μμ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες…

08 Μαΐ 2019 7.29 μμ

Ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα,…

08 Απρ 2019 9.27 μμ

Ο Υπουργός Εσωτερικών…